Десерти

полпа асаи десерт - 3

Веган десерт без захар с маракуя и банан

Съставки (за 4 порции):

За муса от маракуя

  • 200гр полпа от маракуя
  • 200гр кокосово заквасено мляко

За асаи плодовия крем

Топинг: малини и гофретени бисквити без захар

Начин на приготвяне:

блендираме всеки от двата крема и разливаме в чашките

чия пудинг с розов драконов плод

Чиа пудинг с розов драконов плод

Съставки (за 4 порции):

За чиа пудинга:

  • 50гр полпа драконов плод
  • 1 чаена чаша кокосово мляко
  • 1 чаена чаша заквасено кокосово мляко
  • 3 супени лъжици сироп от агаве
  • 1 чаена лъжичка ванилия
  • 1/8 чаена лъжичка сол
  • 1/4 чаена чаша семена от чия

Разбъркваме всички съставки и оставяме в хладилника за няколко часа до поемане на течността от семената чиа

Начин на приготвяне:
След като чиа пудинга е готов допълваме чашките със заквасено кокосово мляко и гарнираме с гранола и нарязан пресен бял драконов плод

полпа асаи десерт - 3

Веган десерт без захар с маракуя и банан

Съставки (за 4 порции):

За муса от маракуя
200гр полпа от маракуя
200гр кокосово заквасено мляко
За асаи плодовия крем
200гр полпа от премиум асаи Coracai 14%
200гр банан
Топинг: малини и гофретени бисквити без захар

Начин на приготвяне:
блендираме всеки от двата крема и разливаме в чашките

чия пудинг с розов драконов плод

Чиа пудинг с розов драконов плод

Съставки (за 4 порции):
За чиа пудинга:

50гр полпа драконов плод
1 чаена чаша кокосово мляко
1 чаена чаша заквасено кокосово мляко
3 супени лъжици сироп от агаве
1 чаена лъжичка ванилия
1/8 чаена лъжичка сол
1/4 чаена чаша семена от чия

Разбъркваме всички съставки и оставяме в хладилника за няколко часа до поемане на течността от семената чиа

Начин на приготвяне:
След като чиа пудинга е готов допълваме чашките със заквасено кокосово мляко и гарнираме с гранола и нарязан пресен бял драконов плод

манго чийзкейк

Суров чийз кейк с манго

Основа :

  • 200 гр. Фурми без костилки
  • 150 гр фини овесени ядки
  • 2 с.л вода

Смилат се в чопър или робот до еднородна смес и се разстилат за основа. Нашата форма за торта беше 18 см.

За Крема:

  • 300 гр сурово кашу (накиснато във вода за 6-8 часа)
  • 60 мл кокосово масло (течно)
  • 80мл. Сироп от агаве
  • щипка сол
  • 1 ванилия

Всички съставки се смесват до еднородна смес с миксер или пасатор и се разстилат върху блата.

За топинга:

  • 3 полпи манго
  • 1 с.л. сок от лимон
  • 1 с.л. сироп от агаве
  • 1/3 пакетче агар –агар

    Полпата от мангото се разбира със сока от лимон , след което се слага на котлона с агар-агар да кипне за около 2 мин.
    След като изстине се слага върху крема от кашу и се прибира в хладилника за около 6-8 часа.

асаи десерт рецепти

Сладолед с асаи бери

Съставки:

  • 2х100гр полпи açaí berry,
  • 1 ½ банан
  • 100 мл течност (ябълков сок или ядково мляко). 

Начин на приготвяне:

 Получената смес наливаме във формички. На края на формичката добавяме и малко гранола за хрупкав завършек. Слагаме във фризер на няколко часа и хапваме с удоволствие! 

манго чийзкейк

Суров чийз кейк с манго

Основа :

200 гр. Фурми без костилки
150 гр фини овесени ядки
2 с.л вода
Смилат се в чопър или робот до еднородна смес и се разстилат за основа. Нашата форма за торта беше 18 см.

За Крема:

300 гр сурово кашу (накиснато във вода за 6-8 часа)
60 мл кокосово масло (течно)
80мл. Сироп от агаве
щипка сол
1 ванилия

Всички съставки се смесват до еднородна смес с миксер или пасатор и се разстилат върху блата.

За топинга:

3 полпи манго
1 с.л. сок от лимон
1 с.л. сироп от агаве
1/3 пакетче агар –агар

Полпата от мангото се разбира със сока от лимон , след което се слага на котлона с агар-агар да кипне за около 2 мин.
След като изстине се слага върху крема от кашу и се прибира в хладилника за около 6-8 часа.

асаи десерт рецепти

Сладолед с асаи бери

Съставки:

2х100гр полпи açaí berry 1 ½ банан
100 мл течност (ябълков сок или ядково мляко). 

Начин на приготвяне:
 Получената смес наливаме във формички. На края на формичката добавяме и малко гранола за хрупкав завършек. Слагаме във фризер на няколко часа и хапваме с удоволствие! 

драконов плод десерти рецепта

Драконов чийзкейк в чашка

Съставки:

За крема:

 За основата:

  • 150гр натрошени овесени бисквити
  • 50гр разтопено масло.

Топинг: боровинки

асаи полпа рецепта - 2

Асаи бери с цедено кисело мляко и мюсли

Съставки:

  • 1 замразена пулпа (блокче) от Açaí Berry - потопи я 4-5 секунди в гореща вода и я начупи на парчета, за да се блендира по-лесно
  • 3/4 банан⠀
  • 30 г. бадемова напитка⠀
  • 50гр мюсли
  • 200гр цедено кисело мляко

Начин на приготвяне:

За приготвяне може да използваш десертна чаша или бурканче.⠀

  • На дъното добави мюсли.⠀
  • Веднага след него прибави по избор цедено или кисело мляко.⠀
  • Допълни с плодовото пюре.⠀
  • Накрая украси с няколко боровинки за завършен вид.⠀
драконов плод десерти рецепта

Драконов чийзкейк в чашка

Съставки:

За крема:

150гр полпа розов драконов плод
1 голяма опаковка сирене Philadelphia
2 опаковки крема сирене
Пудра захар на вкус

 За основата:

150гр натрошени овесени бисквити
50гр разтопено масло.

Топинг: боровинки

асаи полпа рецепта - 2

Асаи бери с цедено кисело мляко и мюсли

Съставки:

1 замразена пулпа (блокче) от Açaí Berry - потопи я 4-5 секунди в гореща вода и я начупи на парчета, за да се блендира по-лесно
3/4 банан
30 г. бадемова напитка
50гр мюсли
200гр цедено кисело мляко

Начин на приготвяне:
За приготвяне може да използваш десертна чаша или бурканче.⠀
На дъното добави мюсли.⠀
Веднага след него прибави по избор цедено или кисело мляко.⠀
Допълни с плодовото пюре.⠀
Накрая украси с няколко боровинки за завършен вид.⠀