Десерти
Веган десерт без захар с маракуя и банан
Съставки (за 4 порции):
За муса от маракуя
- 200гр полпа от маракуя
- 200гр кокосово заквасено мляко
За асаи плодовия крем
- 200гр полпа от премиум асаи Coracai 14%
- 200гр банан
Топинг: малини и гофретени бисквити без захар
Начин на приготвяне:
блендираме всеки от двата крема и разливаме в чашките
Чиа пудинг с розов драконов плод
Съставки (за 4 порции):
За чиа пудинга:
- 50гр полпа драконов плод
- 1 чаена чаша кокосово мляко
- 1 чаена чаша заквасено кокосово мляко
- 3 супени лъжици сироп от агаве
- 1 чаена лъжичка ванилия
- 1/8 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена чаша семена от чия
Разбъркваме всички съставки и оставяме в хладилника за няколко часа до поемане на течността от семената чиа
Начин на приготвяне:
След като чиа пудинга е готов допълваме чашките със заквасено кокосово мляко и гарнираме с гранола и нарязан пресен бял драконов плод
Веган десерт без захар с маракуя и банан
Съставки (за 4 порции):
За муса от маракуя
200гр полпа от маракуя
200гр кокосово заквасено мляко
За асаи плодовия крем
200гр полпа от премиум асаи Coracai 14%
200гр банан
Топинг: малини и гофретени бисквити без захар
Начин на приготвяне:
блендираме всеки от двата крема и разливаме в чашките
Чиа пудинг с розов драконов плод
Съставки (за 4 порции):
За чиа пудинга:
50гр полпа драконов плод
1 чаена чаша кокосово мляко
1 чаена чаша заквасено кокосово мляко
3 супени лъжици сироп от агаве
1 чаена лъжичка ванилия
1/8 чаена лъжичка сол
1/4 чаена чаша семена от чия
Разбъркваме всички съставки и оставяме в хладилника за няколко часа до поемане на течността от семената чиа
Начин на приготвяне:
След като чиа пудинга е готов допълваме чашките със заквасено кокосово мляко и гарнираме с гранола и нарязан пресен бял драконов плод
Суров чийз кейк с манго
Основа :
- 200 гр. Фурми без костилки
- 150 гр фини овесени ядки
- 2 с.л вода
Смилат се в чопър или робот до еднородна смес и се разстилат за основа. Нашата форма за торта беше 18 см.
За Крема:
- 300 гр сурово кашу (накиснато във вода за 6-8 часа)
- 60 мл кокосово масло (течно)
- 80мл. Сироп от агаве
- щипка сол
- 1 ванилия
Всички съставки се смесват до еднородна смес с миксер или пасатор и се разстилат върху блата.
За топинга:
- 3 полпи манго
- 1 с.л. сок от лимон
- 1 с.л. сироп от агаве
- 1/3 пакетче агар –агар
Полпата от мангото се разбира със сока от лимон , след което се слага на котлона с агар-агар да кипне за около 2 мин.
След като изстине се слага върху крема от кашу и се прибира в хладилника за около 6-8 часа.
Сладолед с асаи бери
Съставки:
- 2х100гр полпи açaí berry,
- 1 ½ банан
- 100 мл течност (ябълков сок или ядково мляко).
Начин на приготвяне:
Получената смес наливаме във формички. На края на формичката добавяме и малко гранола за хрупкав завършек. Слагаме във фризер на няколко часа и хапваме с удоволствие!
Суров чийз кейк с манго
Основа :
200 гр. Фурми без костилки
150 гр фини овесени ядки
2 с.л вода
Смилат се в чопър или робот до еднородна смес и се разстилат за основа. Нашата форма за торта беше 18 см.
За Крема:
300 гр сурово кашу (накиснато във вода за 6-8 часа)
60 мл кокосово масло (течно)
80мл. Сироп от агаве
щипка сол
1 ванилия
Всички съставки се смесват до еднородна смес с миксер или пасатор и се разстилат върху блата.
За топинга:
3 полпи манго
1 с.л. сок от лимон
1 с.л. сироп от агаве
1/3 пакетче агар –агар
Полпата от мангото се разбира със сока от лимон , след което се слага на котлона с агар-агар да кипне за около 2 мин.
След като изстине се слага върху крема от кашу и се прибира в хладилника за около 6-8 часа.
Сладолед с асаи бери
Съставки:
2х100гр полпи açaí berry 1 ½ банан
100 мл течност (ябълков сок или ядково мляко).
Начин на приготвяне:
Получената смес наливаме във формички. На края на формичката добавяме и малко гранола за хрупкав завършек. Слагаме във фризер на няколко часа и хапваме с удоволствие!
Съставки:
За крема:
- 150гр полпа розов драконов плод
- 1 голяма опаковка сирене Philadelphia
- 2 опаковки крема сирене
- Пудра захар на вкус
За основата:
- 150гр натрошени овесени бисквити
- 50гр разтопено масло.
Топинг: боровинки
Асаи бери с цедено кисело мляко и мюсли
Съставки:
- 1 замразена пулпа (блокче) от Açaí Berry - потопи я 4-5 секунди в гореща вода и я начупи на парчета, за да се блендира по-лесно
- 3/4 банан⠀
- 30 г. бадемова напитка⠀
- 50гр мюсли
- 200гр цедено кисело мляко
Начин на приготвяне:
За приготвяне може да използваш десертна чаша или бурканче.⠀
- На дъното добави мюсли.⠀
- Веднага след него прибави по избор цедено или кисело мляко.⠀
- Допълни с плодовото пюре.⠀
- Накрая украси с няколко боровинки за завършен вид.⠀
Драконов чийзкейк в чашка
Съставки:
За крема:
150гр полпа розов драконов плод
1 голяма опаковка сирене Philadelphia
2 опаковки крема сирене
Пудра захар на вкус
За основата:
150гр натрошени овесени бисквити
50гр разтопено масло.
Топинг: боровинки
Асаи бери с цедено кисело мляко и мюсли
Съставки:
1 замразена пулпа (блокче) от Açaí Berry - потопи я 4-5 секунди в гореща вода и я начупи на парчета, за да се блендира по-лесно
3/4 банан
30 г. бадемова напитка
50гр мюсли
200гр цедено кисело мляко
Начин на приготвяне:
За приготвяне може да използваш десертна чаша или бурканче.⠀
На дъното добави мюсли.⠀
Веднага след него прибави по избор цедено или кисело мляко.⠀
Допълни с плодовото пюре.⠀
Накрая украси с няколко боровинки за завършен вид.⠀