Суров чийз кейк с манго
Съставки:
Основа :
- 200 гр. Фурми без костилки
- 150 гр фини овесени ядки
- 2 с.л вода
За Крема:
- 300 гр сурово кашу (накиснато във вода за 6-8 часа)
- 60 мл кокосово масло (течно)
- 80мл. Сироп от агаве
- щипка сол
- 1 ванилия
За топинга:
- 3 полпи манго
- 1 с.л. сок от лимон
- 1 с.л. сироп от агаве
- 1/3 пакетче агар –агар
Начин на приготвяне
Основата се смила в чопър или робот до еднородна смес и се разстила за първи слой на чийз кейка. Нашата форма за торта беше 18 см.
Всички съставки за Крема се смесват до еднородна смес с миксер или пасатор и се разстилат върху блата.
Топинга се получава, като полпата от манго се разбира със сока от лимон , след което се слага на котлона с агар-агар да кипне за около 2 мин.
След като изстине се слага върху крема от кашу и се прибира в хладилника за около 6-8 часа.