Веган протеиново смути с розов драконов плод

розов драконов плод рецепта

Съставки за рецептата

  • 80 г банан 
  • 200 мл кокосово мляко
  • 15 г веган протеин от ванилия
  • 50 г натрошен лед

Начин на приготвяне

Блендирайте до получаване на хомогенна смес.

Уверете се, че използвате качествен драконов плод преди да направите смутито. Ледът също е от изключителна важност, защото изпълнява 3 функции – изстудява и придава гладка текстура.

Предложения за сервиране

Изсипете смутито в прозрачна чаша, за да се види красивият му розов цвят. Гарнирайте с няколко резена драконови плодове или банан отгоре за атрактивно представяне.

Поднесете смутито с мюсли или филийка пълнозърнест тост за по-засищащо хранене. Това може да превърне една обикновена напитка в засищаща и балансирана закуска.

 

Хранителна информация

Хранителен елементКоличество
Калории631.20 kcal
Протеини17.78 г
Общо мазнини49.10 г
Въглехидрати37.02 г
Диетични фибри8.09 г
Захари21.4 г
Витамин C23.89% ПДП
Желязо19.30% ПДП
Магнезий19.80% ПДП
Калий24% ПДП
Фолат8.55% ПДП
Манган93.95% ПДП

* ПДП: Процент от дневната потребност

Здравословните мазнини от кокосовото мляко подпомагат метаболизма, а въглехидратите от банана осигуряват бърза енергия.

Силните антиоксиданти като Беталаини, Хидроксицинамати и Флавоноиди са важни хранителни вещества в драконовия плод.

Освен това смутито е богато на витамин С и В6, калий и фибри, което го прави добре балансиран избор за цялостното здраве.

Споделете мнение

Споделете вашите версии на тази рецепта или всякакви съвети, които имате, в коментарите на Инстраграма ни. Опитвали ли сте някакви варианти, които са се оказали страхотни? Споделете с нас!

Ако сте опитали това смути, моля, споделете опита си и как ви е харесало. Вашите отзиви могат да помогнат на другите и да създадат общност от ентусиасти на смутита.

Често задавани въпроси

О: Да, можете да използвате бадемово мляко, соево мляко или друго растително мляко. Имайте предвид, че това може леко да промени вкуса и текстурата.

О: Можете да замените драконовия плод с мангомаракуя, малини или други горски плодове. Вкуса няма да е същия, но важното е, че пак ще е освежаващо.

О: За да направите смутито по-гъсто, добавете повече драконов плод или намалете количеството на кокосовото мляко. Можете също така да добавите малко количество семена от чиа.

О: Да, можете да използвате бадемово мляко, соево мляко или друго растително мляко. Имайте предвид, че това може леко да промени вкуса и текстурата.

О: Използвайте висококачествен протеин на прах. Уверете се, че не съдържа изкуствени добавки или подсладители за най-добри ползи за здравето.

О: Да, металните или дървените сламки са по-екологични и не влияят на вкуса на смутито, както пластмасовите сламки. Освен това те са за многократна употреба, което намалява отпадъците.

О: Абсолютно! Ако добавите шепа спанак или кейл, ще увеличите хранителното съдържание, без да променяте значително вкуса.

О: Това смути е богато на антиоксиданти, витамини С и В6, фибри и калий. Подпомага имунното здраве, здравето на кожата и е добър източник на протеини и здравословни мазнини.